maandag 29 mei


Aperitiefhapje voor bij de BBQ!

hapje met biologische falafel voor bij de bbq

Falafel van zoete aardappel met avocadosaus en dippers van pitabrood

Inspiratie nodig voor tijdens de BBQ? Probeer dit (h)eerlijk hapje met biologische falafel van zoete aardappel en dippers van pittabrood.

Ingrediënten
  • 1x (just)-falafel zoete aardappel
  • pitabrood
  • 100 g sojayoghurt natuur
  • 1 rijpe avocado zonder pit
  • 1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
  • sap van 1/2 citroen
  • olijfolie
  • 5 sprietjes bieslook (fijngehakt)
  • peper en zout 

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het pitabrood in driehoeken. Smeer ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de broodstukjes 7 minuten op 200 °C.
    Prik de falafelballetjes op een satéstokje of leg ze op een schaaltje op je bbq. Bak de falafel totdat de buitenkant mooi goudbruin en krokant wordt en ze binnenin warm zijn.
  • Sausje maken: meng de yoghurt in de blender met het vruchtvlees van de avocado, de knoflook, het citroensap, de olijfolie en de bieslook. Kruid met zout en peper en mix tot een romige saus. Zet ze in de koelkast.
  • Serveer de falafel goed warm, met de gekoelde avocadosaus en chips van pitabrood.

TIP: geen falafel in huis? Je kan dit gerecht ook met nuggets maken.

Dit recept is van Just Foods.
Just. staat voor eenvoudige, verse, biologische en zoveel mogelijk lokale ingrediënten, zonder toegevoegde suikers

Terug naar overzicht