Campagne

Met deze driejarige EU-campagne maken we mensen warm voor de kwaliteiten van bio en laten we zien hoe iedereen door kleine veranderingen in de dagelijkse boodschappen kan bijdragen aan een duurzamere wereld. ‘Kiezen voor biologisch is lekker voor jou en de toekomst. En biologische producten kopen, dat is écht makkelijker dan je denkt.’

De mooiste boodschap is bio

Met de campagne ‘De mooiste boodschap is bio’, die gecreëerd werd door viavictor in samenwerking met BioForum de sectororganisatie voor Vlaamse biolandbouw en -voeding, laten we zien dat het niet 100% bio (of niet) hoeft te zijn, maar dat ook kleine stapjes het verschil maken. De ene keer kies je voor biologische kaas in plaats van gewone, de andere keer kies je ervoor om al je groenten bio te kopen.

Door op de winkelvloer en via webshops van retailers consumenten een duwtje in de juiste richting te geven willen we hen verleiden om vaker een biologisch product te kiezen. De komende drie jaar zal je onze slogan ook tegenkomen op sociale media, in magazines en via advertenties in het straatbeeld… Hoe verder weg van het aankoopmoment, hoe meer we de nadruk leggen op de maatschappelijke boodschap.

Deze campagne is mogelijk dankzij Europese cofinanciering. Ze wordt tegelijkertijd ook in Nederland uitgerold, waar we de krachten bundelen met zusterorganisatie Bionext. Doordat onze klemtoon ligt op de acties in de winkel sluiten we goed aan bij de lopende VLAM-campagne ‘Bio, Dat is sowieso goed gekozen’ die eveneens de drempel naar bio wil verlagen.

De campagne wordt gevoerd volgens de nationale voedselrichtlijnen. Instructies voor een evenwichtige en gezonde voeding vindt u HIER.

Onze partners

Word deel van onze nieuwe campagne en maak een verschil! Binnen de campagne vinden er verschillende categoriegerichte nudgingacties zowel online als in fysieke supermarkten plaats. Diverse retailers en producenten hebben al aangegeven mee te doen. Als biologische ondernemer en geïnteresseerd in deelname aan de campagne, op welke manier dan ook, neem gerust contact met ons op via sophie.weyn@bioforum.be