Over de campagne

Met deze driejarige EU-campagne maken we mensen warm voor de kwaliteiten van bio en laten we zien hoe iedereen door kleine veranderingen in de dagelijkse boodschappen kan bijdragen aan een duurzamere wereld. ‘Kiezen voor biologisch is lekker voor jou en de toekomst. En biologische producten kopen, dat is écht makkelijker dan je denkt.’

De mooiste boodschap is bio uit Europa

Deze driejarige EU-campagne richt zich op het stimuleren van de vraag naar biologische producten en het vergroten van het vertrouwen in en de herkenbaarheid van het Europese biologische keurmerk (‘het groene blaadje’). Om mensen tijdens het winkelen een duwtje in de goede richting te geven, speelt de campagne zich af op en rondom de winkelvloer.

“De mooiste boodschap is bio” is een initiatief van BioForum, de Vlaamse sectororganisatie voor biologische landbouw en voeding. Samen met onze Zweedse, Finse en Nederlandse zusterorganisaties: Bionext, Pro Luomu en Organic Sweden, voeren we deze campagne uit als onderdeel van een internationaal samenwerkingsverband.

Onze campagne voldoet aan de nationale voedselrichtlijnen, waarbij we zorgen voor instructies voor een evenwichtige en gezonde voeding.

Samen streven we naar een duurzamere toekomst door te kiezen voor biologisch. Doe je mee?

Contact voor pers

Heb je vragen over de campagne of over bio? Wil je een biologisch ondernemer interviewen? Of ben je zoek naar rechtenvrij sfeerbeeld in hoge resolutie? Neem contact op via pers@bioforum.be

Onze partners

Met de promotiecampagne “De mooiste boodschap is bio” zet Bioforum alles op alles om consumenten te overtuigen van de waarde van biologische producten, met als doel om ze te stimuleren om meer bio in hun winkelkarretje te leggen. Dankzij de steun van onze partners maken we het verschil!
Sta jij ook helemaal achter een overkoepelende communicatiecampagne voor de sector? Ontdek hier hoe je partner kan worden of contacteer ons voor bijkomende vragen of voorstellen:

Sophie Weyn
sophie.weyn@bioforum.be