vrijdag 05 juli
BBQ hotdog met ontbijtspek en coleslaw

The rocketman
Ingrediënten
- 4 hotdogbroodjes
- 4 braadworsten
- 8 plakjes ontbijtspek
- ½ flespompoen
- ½ rode ui
- 2 takjes krulpeterselie
- 2 el geroosterde pompoenpitten
- scheutje olijfolie
- versgemalen peper en zout
Coleslaw
- 4 el mayonaise
- 2 el appelciderazijn
- 2 el grove mosterd
- 2 el vloeibare honing
- 200 g gesneden witte kool
- ½ rode ui
- ½ wortel
- 1 takje krulpeterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de rode uien in halve ringen en leg in een schaaltje met ijskoud water.
- Rasp de wortel en snijd de witte kool in dunne reepjes. Meng de mayonaise, mosterd, appelazijn en honing in een kom. Houd een 1/3 deel apart als hotdogsaus nadien, en meng de rest met de gesneden witte kool en wortel. Voeg een 1/4 deel van de rode ajuinen toe en grofgesneden krulpeterselie. Laat rusten in frigo.
- Snijd de pompoen in blokjes en schep in een ovenschaal. Maak aan met olijfolie en de cajunkruiden. Hussel door elkaar.
- Rol iedere braadworst in 2 plakjes ontbijtspek.
- Pof de pompoen en rooster kort de worsten zodat het spek strak om de braadworst komt te zitten. Laat 10 minuten garen in de voorverwarmde oven
- Grill de hotdogbroodjes op de BBQ zodat ze warm en licht krokant worden.
- Snijd aan de bovenkant open en vul met de coleslaw en de blokjes pompoen.
- BBQ de braadworsten met ontbijtspek tot deze goudbruin zijn.
- Dresseer er de gebakken braadworst op en garneer met de uiringen, de peterselie en de pompoenpitten.
- Serveer er de mosterdmayonaise apart bij.