donderdag 01 juni


BBQ: veggie en biologisch

BBQ: veggie en biologisch

 

Liever geen vlees op de BBQ? Haal hier wat inspiratie met wat heerlijke recepten met vleesvervangers van Abinda & de Hobbit

Brochette met falafelballetjes
  • Prik de Abinda Falafelballetjes + kerstomaatjes/ajuin/paprika op een spiesje en leg op de BBQ of in een rooster.

Heerlijk met een Abinda sausje!

Koude aardappelsalade met Abinda Paprika salade als side-dish
  • 1 bokaaltje Abinda Paprika salade, 100g gekookte fijngesneden aardappel, 80g mais, uitgelekte rode bonen, fijngesneden sjalot
  • Meng de gekookte en fijngesneden aardappels met de mais, de uitgelekte rode bonen en de fijngesneden sjalot. Breng op smaak met de Paprika salade.
Gemarineerde tempeh brochette

Marineer schijfjes gesneden tempeh of lupeh in 2 el ahornsiroop, 1 el appelcider, 100ml olie, 1 el shoyu en 1 tl gerookt paprikapoeder, prik op een brochettestokje en klaar om te grillen.

tempeh brochette

Een bijhorende side-dish? Dit kan makkelijk daags voordien al gemaakt worden en de restjes kan je gebruiken als heerlijke lunch voor daags na de BBQ.

Wat dacht je van een spelt spirelli salade met erwten en een De Hobbit ewten-munt dip? Of een koude aardappelsalade met gekookte sperziebonen en De Hobbit Amandel-Prei salade? Of van dit eenvoudig couscousgerecht: meng onder de klaargemaakte couscous, fijngesneden paprika en De Hobbit Muhammara en breng op smaak met wat munt. En hiermee verover ook je harten van je tafelgenootjes : gekookte, koude aardappelen gemengd met jonge spinaziescheuten en De Hobbit Tofu Pesto, of een rijstsalade met De Hobbit Rode Bonen-Chilli dip en mais.

Tofu brochette

Prik de blokjes tofu curry en tofu hazelnoot samen met je favoriete groente op een spiesje en grill op de BBQ.

tofu brochette

 

Deze heerlijke recepten zijn van De Hobbit en Abinda

Terug naar overzicht