maandag 25 september


Bento bio lunchbox boordevol groenten en fruit!

Bento bio lunchbox boordevol groenten en fruit!

(c) De Trog

Een bento box is een Japanse lunchbox waarbij vaak vele kleuren en smaken op een speelse manier samenkomen. Het is weer eens wat anders dan de standaard broodlunch, en zeer uitgebreid met genoeg lekkers en gezonds. Ook leuk om samen met je kindje te maken!
Ingrediënten 2-3 BOXEN
  •  1 Maisbrood De Trog
  • 150g potje kruidenkaas “Rapunzel”
  • 4 plakjes gekookte achterham
  • 4 plakjes jonge kaas
  • 1/2 Komkommer
  • 2 wortels
  • 1 zakje gemengde salade
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 bot radijzen
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje blauwe bessen
  • Uitsteekvormpjes naar keuze
  • Diertjes sushi stempels uitsteek (online)
  • 2-3 Sushi Nori zeewier vellen
  • Fijn voedingspincet
  • Voedingsborstel Olijfolie
Bereiding (30 minuten)
  1. Alle fruit en groenten spoelen alvorens te gebruiken
  2. Bak het maisbrood af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12-15 minuten, laat afkoelen en snij in boterhamplakjes.
  3. Besmeer een dubbele boterham met een laagje kruidenkaas en beleg met een plakje jonge kaas en gekookte ham.
  4. Duw de dubbele boterham uit in de vormpjes zoals gewenst en versier met gezichtjes zoals op de foto. Om beter te laten kleven kan je wat olijfolie borstelen op de plaats waar je het gezichtje wil maken. Neem met een voedingspincet de uitgedrukte zeewierstempels op en werk af tot je een mooi gezichtje krijgt.
  5. Dresseer in een lunchbox onderaan de salade, leg daarop de afgewerkte maisbroodjes en versier met alle groenten en fruit naar keuze.
  6. Veel plezier verzekerd, smakelijk en ook heel leuk om met de kinderen te doen!

Recept: de Trog

Terug naar overzicht