dinsdag 25 april


Bio in de buurt: Antwerpen

Bio in de buurt: Antwerpen

 

Deze week gingen we in Antwerpen op zoek naar leuke plekken met een boontje voor bio! In de Scheldestad vind je prachtige biowinkels, (h)eerlijke restaurants en boetiekjes vol duurzame parels. Bio is altijd in de buurt, maar met deze stadsgids helpen we je graag op weg!

Bio Station

Pelikaanstraat 3, 2018 Antwerpen
Open maandag tot vrijdag van 09:30 tot 19:00, zaterdag van 09:30 tot 18:00

Gelegen in het indrukwekkende treinstation Antwerpen Centraal is Bio Station het ideale startpunt voor een zorgeloos dagje uit. In de biowinkel vind je een ruim assortiment met niet alleen lekkere snacks voor onderweg maar ook boodschappen voor thuis met biologische groenten, vlees, brood en droogwaren. Het eerste jaar konden klanten terecht in een klein winkelpand, waar ze naast biologische voeding ook belegde biobroodjes en koffie konden kopen. Intussen is het winkelgedeelte verhuisd naar een groter pand, terwijl het kleinere pand als broodjeszaak dient. Kelvin van Bio Station: “Dankzij de broodjeszaak verspillen we minder voedsel. Met onverkoopbare groenten maken we soep, van de niet-verkochte broden maken we onder meer croutons voor de verse maaltijdsalades.”

Loes & Krikke

Congresstraat 42, 2060 Antwerpen
Open van woensdag tot en met zaterdag van 17:30 tot 21:00

Mmm, pizza! Met huisgemaakte tomatenpassata, een knisperende houtoven, een krokante zuurdesemkorst en een seizoensgebonden menu verheffen ze bij restaurant Loes & Krikke het maken van pizza tot een ware kunstvorm! Loes en Krikke werken samen met verschillende bio initiatieven uit de buurt. Zo halen ze hun zuivel en eieren bij boerencoöperatie Paysans Artisans uit Namen, hun 100% bio speltbloem bij Moulin de Vencimont uit Gedinne en stemmen ze zelfs hun menukaart af op het zaaiplan van bioboerderij Ons Logisch Voedsel uit Booischot. Het resultaat: de lekkerste pizza’s!

Wilder

Provinciestraat 28, 2018 Antwerpen
Open donderdag en vrijdag van 12:00 tot 18:30, zaterdag van 10:00 tot 17:00

We zijn wild van Wilder! Verstopt achter een groene gevel vind je een schatkamer vol met boeken, kaarsen, vazen en andere items die allemaal voldoen aan dezelfde eisen: duurzaam geproduceerd én een lust voor het oog!

De dames laten ook vaak hun creativiteit los op prachtige droogboeketten of papieren bloemen. Als het juiste seizoen voor bloemen is aangebroken vind je prachtige seizoensgebonden biobloemen geteeld door de lokale boeren van Herdersbloem uit Berlaar en Ferm uit Mechelen.

Robuust

Reyndersstraat 2, 2000 Antwerpen
Open maandag tot vrijdag van 10:00 tot 18:30, zaterdag van 10:00 tot 18:00

Reduce, recycle, Robuust! In de verpakkingsvrije winkel vind je naast verse groenten van lokale bioboeren Kempengoud uit Essen en Moesland uit Zwijndrecht ook veel biologische producten in bulk – zo neem je precies wat je nodig hebt en bespaar je op onnodige plastic zakjes. Met dit handige concept heeft de winkel al 990.625 plastic verpakkingen vermeden!

Essen

Vinçotteplein 22, 2140 Antwerpen
Open dinsdag tot en met zaterdag van 18:00 tot 23:00

Aan tafel! Bij ESSEN in het bruisende Borgerhout zit je goed met culinaire fijnheden op basis van biologische seizoensgroenten en lokale lekkernijen. En dat alles geserveerd in het prachtige decor van architect Philip Metten! Voor de beste ingrediënten gaan ze voor hun groenten en fruit naar lokale bioboeren Oogstappel uit Emblem, Nooit geweten dat je dit kon eten en Groenlof uit Lier terwijl De Forestree uit Schelle zorgt voor heerlijke bio-eitjes en varkensvlees. Recht van het veld op je bord, smakelijk!

Dit was onze laatste tip, maar er zullen snel meer toffe plaatsen volgen. Intussen zelf op ontdekkingstocht? Check onze Biopunten!

Terug naar overzicht