maandag 17 juli


Bio in de buurt: Gent

gent

Pixabay / Canva

Gent is de ideale bestemming voor een dagje weg of een gezellig weekend eropuit. De prachtige stad heeft niet alleen een bruisend stadsleven maar ook leuke plekjes met een groen hart voor bio. Van bloemenpracht tot krakende baguettes – in Gent weten ze wat goed vertoeven is!
Wij zetten alvast een aantal leuke adressen voor je op een rij met toffe plekken als Blommm, Lekker Gec, en Bakker Klaas
Blommm

Krommewal 1 9000 Gent
Open di – za van 08:30 tot 18:00

Blommm startte vanuit een liefde voor bloemen én een maatschappelijke drijfveer: samen met de lokale telers van biologische bloemen de sector duurzamer maken. De winkel kleurt met de seizoenen mee: in de lente vind je er de eerste krokussen, in de herfst de pracht van de laatste dahlia. Naast bloemenpracht kun je bij Blommm ook terecht voor een lekker kopje koffie, interessante workshops of een goed boek. Kortom een groene oase in de stadsdrukte!

gent bio bloemen
OHNE

Steendam 68 9000 Gent
(meerdere vestigingen)

open di – do 10:00 tot 19:00,
vrij – za tot 18:00

Bij OHNE geloven ze dat je met elke euro die je uitgeeft, je mee de wereld van morgen bepaalt. Daarom werkt de winkel graag samen met mooie initiatieven uit de buurt en kunnen ze duurzaamheid, versheid & kwaliteit blijven garanderen. Of verpakkingsvrij winkelen moeilijk is?

“Nieuwe klanten zijn vaak aangenaam verrast. Veel mensen denken dat ze enorm goed georganiseerd moeten zijn om altijd verpakkingen bij te hebben, maar met een paar stoffen zakjes kom je soms ook al ver. Het gaat ook om een mentaliteitsverandering.”– Sophie van OHNE

gent bio winkel
Lekker GEC

K.M. Hendrikaplein 6 9000 Gent
Open di – za 11:30 tot 22:00,
zo tot 16:00

Bij Lekker GEC weten ze wat lekker is: de beste biologische seizoensgebonden ingrediënten. Op hun groen terras aan het K.M. Hendrikaplein geniet je van een heerlijke vegan dagschotel of een lekker Belgisch biertje. Daarnaast verwennen ze klanten ook graag met een verrassend buffet waarbij je weegt wat je eet. Zo verminderen we samen de voedselverspilling!

gent bio restaurant
Le Botaniste

Hoornstraat 13 9000 Gent (meerdere vestigingen)
Open ma – zo van 11:30 tot 21:30

In New York, Brussel maar ook gewoon in Gent kun je genieten van de heerlijke bowls van Le Botaniste. In een oude apotheek serveren ze het beste medicijn: lekkere plantaardige biologische maaltijden die goed zijn voor het lichaam en duurzaam voor onze planeet! Het restaurant werkt CO²-neutraal, vermijdt voedselverspilling en gaat zelfs ontbossing tegen met het aanplanten van een heus “Le Botaniste”bos in het noordwesten van Peru. Eten bij Le Botaniste geeft je dus niet alleen een voldaan gevoel maar ook een gerust hart!

gent bio restaurant
Bakker Klaas

Baudelostraat 3 9000 Gent (meerdere vestigingen)
Open wo – vrij– za van 09:00 tot 16:00

Met respect voor het ambacht en oog voor creativiteit zorgt Bakker Klaas steeds voor een gevarieerd dagvers aanbod van desembroden, croissants met hoeveboter, krakende baguettes, pain brioché met honing,.. In hun gezellige brood- en koffiebar vlakbij de Vrijdagmarkt kan je hun verrassende assortiment brood en gebak vinden maar kan je ook ter plaatse genieten van al het lekkers met een kopje koffie of thee.

gent bio bakker
Dit waren onze tips voor Gent, maar er valt nog veel meer te ontdekken.
Benieuwd? Check
onze Biopunten!
Terug naar overzicht