vrijdag 28 juni


Bioboomgaard Den Boogerd heeft 'De meest bijvriendelijke boomgaard' 2024!

Bioboomgaard Den Boogerd heeft 'De meest bijvriendelijke boomgaard' 2024!

(c) Laura van Lokven

Dit voorjaar organiseerde BioForum ‘De meest bijvriendelijke boomgaard’-verkiezing om biologische fruittelers in het zonnetje te zetten voor hun extra inspanningen rond biodiversiteit. Wel 1136 enthousiaste consumenten brachten hun stem uit. De grote winnaar: Maarten Gelders van Den Boogerd uit Halen!
Bioboomgaard den Boomgaard

Wat begon met een paar fruitbomen voor de hobby groeide uit tot een biologisch bedrijf met 30 hectare aan kersen, pruimen, appelen en noten. Maarten Gelders van Den Boogerd in Halen zorgt dat er niets verloren gaat van hun prachtige seizoensfruit. Sap, stroop of gewoon uit het vuistje, met biologisch fruit smaakt het altijd goed!

Maarten: We zijn heel fier op het halen van de titel ‘de meest bijvriendelijke boomgaard’. Het is een mooie bevestiging voor al het werk dat we doen. 

Bekijk de winnende boomgaard!

De mooiste boodschap is bio

De verkiezing van ‘De meest bijvriendelijke boomgaard’ 2024 is een initiatief van BioForum, de sectororganisatie van de biologische landbouw en voeding, in het kader van de promotiecampagne ‘De mooiste boodschap is bio – uit Europa’.

De winnaar werd bepaald door het aantal publieksstemmen en een jury die de meer professionele aspecten van de boomgaarden beoordeelt. De vakjury bestond dit jaar uit Joep Fourneau (Lesgever natuurlijk imkeren bij Landwijzer en natuurlijk imker), Anton Van Derbeken (lid bij Natuurlijk Imkeren), Yacine Ryckebusch (medewerker tuin bij Velt), Jens D’Haeseleer (medewerker en bijenexpert bij Natuurpunt Studie) en Marijke Van Ranst (medewerker bij BioForum en natuurlijk imker)

Waarom zijn alle bioboeren winnaars?

Een bioboer doet aan landbouw door met de natuur samen te werken. Hij gaat voor kwaliteit en probeert de negatieve impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Bioboeren dragen daarom extra zorg voor een gezonde bodem en kiezen voor een bruisende diversiteit, zonder gebruik te maken van kunstmest of chemische pesticiden. Goed boeren begint bij bio!

Ontdek alle troeven van bio
Terug naar overzicht