maandag 02 oktober


Drie tips voor makkelijk en snel biologisch winkelen!

Drie tips voor makkelijk en snel biologisch winkelen!
Op drukke dagen is er vaak weinig tijd om boodschappen te doen of om creatief aan de slag te gaan in de keuken. Met deze drie tips zet je in een handomdraai een gezonde en voedzame maaltijd op tafel én doe je iets goed voor de natuur! 
1. Probeer een biologische maaltijdbox

In een complete maaltijdbox zit alles wat je nodig hebt voor een lekkere maaltijd: een vooraf geselecteerde recept met handig afgemeten ingrediënten. Zo verspil je geen voedsel en weet je van tevoren wat je krijgt. Een goede voorbeelden van maaltijdboxen vol lekkere biologische ingrediënten zijn EkoMenu en Efarmz Maaltijdbox (volledig bio), maar ook de Crisp Weekbox of Marley Spoon maken deels gebruiken van biologische producenten.

2. Bestel een groentepakket bij een lokale bioboer

Een box vol lokale biologische producten, wisselend per week, afhankelijk van het seizoen – dat klinkt ideaal. En met organisaties als Voedselteams, Boeren & Buren en CSA-netwerk Vlaanderen is het nog makkelijk ook! Bij veel van aangesloten biobedrijven kun je kiezen uit verschillende maten, soorten en hoeveelheden per box. Zo past de box perfect bij jouw voorkeuren, haal je het beste uit elk seizoen in huis en steun je een boer uit de buurt. In onze biopunten vind je gemakkelijk en snel een afhaalpunt in jouw buurt!

3. Shop biologisch online

Met online biowinkels als Kazidomi en eFarmz zit je zeker goed, maar zelfs online supermarkten als Collect-and-go, Delhaize en Albert Heijn bieden veel biologische producten aan. Met een ruime keuze uit wel honderden bioproducten haal je zo gemakkelijk een winkelkar vol bio in huis zonder het zware tilwerk te moeten doen!

Hoe herken je biologische producten?

Met zoveel verschillende winkels en producten is het belangrijk om dubbel te checken of het wel écht bio is. Je herkent biologische producten aan het groene blaadje – het Europese keurmerk voor biologisch. Deze producten zijn dus gemaakt met alle aandacht voor mens, dier en milieu. 

Terug naar overzicht