dinsdag 04 juli
Gazpacho van ananas en komkommer
![Gazpacho van ananas en komkommer](https://demooisteboodschapisbio.be/wp-content/uploads/2023/07/Schermafbeelding-2016-06-30-om-11.54.51-e1688460006791.png)
Houd je van romige gazpacho maar wil je wel eens iets anders dan de klassieke tomaatvariant? Probeer dan zeker eens deze verfrissende gazpacho op basis van komkommer en ananas.
Ingrediënten
- 3 koppen komkommer, geschild en grof gehakt (480 g)
- 3 koppen rijpe ananas, geschild en grof gehakt (480 g)
- 1 eetlepel limoensap (of meer naar smaak)
- 1 eetlepel sjalot, gepeld en grof gehakt
- 1 koffielepel gember, geschild
- ½ koffielepel Himalayazout of zeezout (of meer naar smaak)
- 2 grote handenvol verse basilicum
- ½ rijpe avocado, ontpit
- 1 eetlepel lente-ui, fijn gehakt
- 1 eetlepel pistachenoten, grof gehakt
Bereiding
- Doe de komkommer, de ananas, het limoensap, de sjalot, de gember en het zout in de blender. Mix tot een romige gazpacho.
- Voeg de verse basilicum en de avocado toe, en mix kort.
- Werk af met de fijngehakte lente-ui en pistachenoten.
- Tips van Julie: Serveer deze gazpacho zo vers mogelijk. De soep blijft luchtdicht afgesloten minstens een dag goed in de koelkast. // Als je niet zo’n fan bent van basilicum, probeer dit recept dan eens met verse munt of koriander. // Vervang de ananas ook eens door honingmeloen of watermeloen.
Dit recept is van Julie Van den Kerchove.