dinsdag 04 juli


Gazpacho van ananas en komkommer

Gazpacho van ananas en komkommer
Houd je van romige gazpacho maar wil je wel eens iets anders dan de klassieke tomaatvariant? Probeer dan zeker eens deze verfrissende gazpacho op basis van komkommer en ananas.
Ingrediënten
  • 3 koppen komkommer, geschild en grof gehakt (480 g)
  • 3 koppen rijpe ananas, geschild en grof gehakt (480 g)
  • 1 eetlepel limoensap (of meer naar smaak)
  • 1 eetlepel sjalot, gepeld en grof gehakt
  • 1 koffielepel gember, geschild
  • ½ koffielepel Himalayazout of zeezout (of meer naar smaak)
  • 2 grote handenvol verse basilicum
  • ½ rijpe avocado, ontpit
  • 1 eetlepel lente-ui, fijn gehakt
  • 1 eetlepel pistachenoten, grof gehakt
Bereiding
  1. Doe de komkommer, de ananas, het limoensap, de sjalot, de gember en het zout in de blender. Mix tot een romige gazpacho.
  2. Voeg de verse basilicum en de avocado toe, en mix kort.
  3. Werk af met de fijngehakte lente-ui en pistachenoten.
  4. Tips van Julie: Serveer deze gazpacho zo vers mogelijk. De soep blijft luchtdicht afgesloten minstens een dag goed in de koelkast. // Als je niet zo’n fan bent van basilicum, probeer dit recept dan eens met verse munt of koriander. // Vervang de ananas ook eens door honingmeloen of watermeloen.

Dit recept is van Julie Van den Kerchove.

Terug naar overzicht