dinsdag 08 augustus


Groenten-aardappelschotel met Pas De Rouge

overschotel

Het Hinkelspel

Verse biologische groenten en smeuïge kaas van het Hinkelspel, dat klinkt als de perfecte combinatie. Met deze heerlijke ovenschotel scoor je punten bij iedereen aan tafel!

Ingrediënten
  • 500gr aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 1 prei, in dunne ringetjes
  • 1 venkel, in hapklare stukken gesneden
  • 1 witte ui, in halve maantjes
  • 2 handenvol jonge spinazie
  • 20 gr boter
  • 60 ml melk + een scheutje extra
  • 1 trosje kerstomaatjes
  • 60 gr Pas de Rouge, in blokjes
  • Tijm, naar smaak
Bereiding
  1. Warm de oven voor op 200 graden, grillstand
  2. Kook de aardappelen gaar
  3. Stoof prei en ui aan in een klontje boter en een scheutje melk tot de prei gaar is. Kruid met peper en zout
  4. Stoof de venkel aan in een klontje boter en een beetje water tot beetgaar en voeg tijm toe
  5. Smelt de 20 gr boter op laag vuur en voeg de melk toe. Stamp de aardappelen tot een grove puree
  6. Voeg de groenten toe, meng en breng op smaak met peper en zout
  7. Meng de Pas de Rouge blokjes onder de groenten en schep over in een vuurvaste schaal
  8. Druppel olijfolie over de kerstomaatjes en kruid met tijm, peper en zout, tijm en chilivlokken.
  9. Leg de tomaatjes op de puree en grill gedurende een 5tal minuten

Dit recept is van biologische kaasmakerij Het Hinkelspel

Terug naar overzicht