dinsdag 08 augustus
Groenten-aardappelschotel met Pas De Rouge
![overschotel](https://demooisteboodschapisbio.be/wp-content/uploads/2023/08/recept-hinkelspel_230417_181404-e1691486610948.png)
Het Hinkelspel
Verse biologische groenten en smeuïge kaas van het Hinkelspel, dat klinkt als de perfecte combinatie. Met deze heerlijke ovenschotel scoor je punten bij iedereen aan tafel!
Ingrediënten
- 500gr aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 1 prei, in dunne ringetjes
- 1 venkel, in hapklare stukken gesneden
- 1 witte ui, in halve maantjes
- 2 handenvol jonge spinazie
- 20 gr boter
- 60 ml melk + een scheutje extra
- 1 trosje kerstomaatjes
- 60 gr Pas de Rouge, in blokjes
- Tijm, naar smaak
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden, grillstand
- Kook de aardappelen gaar
- Stoof prei en ui aan in een klontje boter en een scheutje melk tot de prei gaar is. Kruid met peper en zout
- Stoof de venkel aan in een klontje boter en een beetje water tot beetgaar en voeg tijm toe
- Smelt de 20 gr boter op laag vuur en voeg de melk toe. Stamp de aardappelen tot een grove puree
- Voeg de groenten toe, meng en breng op smaak met peper en zout
- Meng de Pas de Rouge blokjes onder de groenten en schep over in een vuurvaste schaal
- Druppel olijfolie over de kerstomaatjes en kruid met tijm, peper en zout, tijm en chilivlokken.
- Leg de tomaatjes op de puree en grill gedurende een 5tal minuten
Dit recept is van biologische kaasmakerij Het Hinkelspel