donderdag 16 november


Hartige wafels met kaas

hartige wafels
Hartige wafels met kaas, is het ideale hapje voor bij de komende apéro of borrel. Of de feestdagen zijn ook op komst en deze wafeltjes zijn zowel origineel als super feestelijk als super makkelijk en snel te maken.
Ingrediënten
  • 130 gr boter
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 230 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 50 gr geraspte kaas (ik gebruikte Emmentaler kaas)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 a 3 sneetjes gerookte zalm
  • Zure room
  • 1/3 komkommer
  • dille
  • Peper en zout

Bereiding (30 minuten)

  1. Begin met de boter te smelten.
  2. Doe alvast de melk en eitjes in een mengkom en roer dit los. Giet er de gesmolten boter bij samen met wat peper en zout. Roer goed los.

    Doe er de bloem, geraspte kaas en bieslook bij, meng dit even goed. Laat deeg zo’n 10min opstijven in de koelkast.

  3. Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie. Schep zo’n 2el (per wafel) van het deeg in het wafelijzer. Bak de wafels mooi goudbruin.Eenmaal gebakken, serveer direct met de vleessalade (en optioneel wat salade en/of komkommer).
  4. Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie. Schep zo’n 3 a 4el (per wafel – afhankelijk van de grote van je ijzer) van het deeg in het ijzer. Bak de wafels mooi goudbruin. Eenmaal gebakken schep de wafels uit het wafelijzer en snij ze meteen in reepjes, nu gaat dit het makkelijkste.

    Je zou de wafel reepjes nu meteen kunnen afwerken (met zalm en zure room) maar de reepjes zullen nu snel mals worden.

    Leg de wafel reepjes daarom zo’n 7 a 8min in de oven op 120min zo zullen ze lekker krokant worden.

    TIP! Je kan dus perfect de wafels op voorhand al bakken. Vlak voor het serveren leg je de reepjes dan even in de oven. Dan hoef je enkel nog af te werken .

  5. Werk de reepjes af met fijne stukjes gerookte zalm, wat fijne stukje komkommer en een koffielepeltjes zure room. Werk af met een takje dille.
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Elien’s Cuisine.
Terug naar overzicht