donderdag 12 december
Herfstige çilbir eitjes met butternut, broccoli en rokerige knoflook-chiliyoghurt

Lekker vullend dankzij de groenten, veel gemakkelijker dan eitjes pocheren, en minstens even lekker!
Ingrediënten (2-3 personen)
- 500 g butternut
- 1 courgette
- 1 broccoli
- 2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- Enkele takjes platte peterselie
- 200 g ongezoete (plantaardige) yoghurt
- Pul biber (Aleppo chili) of andere chilivlokken naar smaak
- 4 à 6 bio-eieren (2 per persoon)
- Dikke plakken brood
- Verse dille of bieslook
- Rijstolie, zwarte peper en zeezout
Bereiding (25 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
- Snijd de butternut in blokjes van 1,5 bij 1,5 centimeter (schillen mag, maar moet niet) en de courgette in de lengte middendoor en vervolgens in plakjes van 0,5 centimeter. Snijd dan de broccoli in kleine roosjes. Schil de stam van de broccoli en snijd in blokjes of reepjes.
- Verdeel de gesneden groenten over de bakplaat en meng met rijstolie, komijnpoeder en gerookt paprikapoeder. Kruid met peper en zout.
- Bak de groenten in 25 minuten beetgaar.
- Maak ondertussen het yoghurtsausje. Pel de knoflook, halveer elk teentje en verwijder de kern. Hak de platte peterselie grof. Meng de yoghurt met de geperste knoflook, de platte peterselie en de pul biber. Kruid met flink wat zout en zwarte peper.
- Haal de groenten uit de oven en verlaag de temperatuur tot 180 °C.
- Maak 4 of 6 holten tussen de groenten. Breek in elke holte een ei.
- Zet opnieuw in de oven en bak 5 à 7 minuten of tot het eiwit gestold is, maar het eigeel nog lopend.
- Toast ondertussen de plakken brood. Dit kan ook in de oven.
- Lepel wat yoghurt over de groenten en werk af met verse dille of bieslook. Kruid de eitjes met peper en zout. Serveer met het geroosterd brood.
Recept: FoodLoveBlog