dinsdag 12 december


Johans Rooms uit Laarne heeft 'De mooiste koeienweide' 2023!

Johans Rooms uit Laarne heeft 'De mooiste koeienweide' 2023!
Dit najaar organiseerde BioForum ‘De mooiste koeienweide’-verkiezing om biologische melkveehouders in het zonnetje te zetten voor hun extra inspanningen rond dierenwelzijn en biodiversiteit. Wel 2111 enthousiaste consumenten brachten hun stem uit. De grote publiekswinnaar: bioboerderij Rooms-Kusé uit Laarne!
Bioboerderij Rooms-Kusé

De boerderij van Johan Rooms en Isabel Kusé in Laarne bestaat al sinds 1962 en heeft 90 speciale dubbeldoelkoeien, half Holstein en half wit-blauw. De koeien geven dus melk, maar ook hun vlees wordt verkocht via vleespakketten.

Johan: “Het is prachtig om deze wedstrijd te winnen. Mooi om zoveel support te krijgen, maar ook mooi om zo de biologische melkveesector te laten zien.”

Bekijk de winnende koeienweide!

De juryprijs: Johan Boussemaere uit Diksmuide

Naast de publieksprijs deelde BioForum ook een juryprijs gebaseerd op bedrijfsvoering uit. Een vakjury bestaande uit Frank Tuyttens (onderzoeker dierenwelzijn ILVO), Jo Vicca (docent Agro- en biotechnologie bij Odissee, ), Laura Golsteyn (communicatiemedewerker bij CCBT), Lieven David (expert moestuin bij Velt; zoon van een melkveehouder), Alexander Claeys (voorzitter BioForum; medeoprichter van kaasmakerij Het Hinkelspel) selecteerde de winnaar: bioboerderij het Land van Melk en Honing uit Diksmuide. Bekijk de video. 

Waarom zijn alle bioboeren winnaars?

Een bioboer doet aan landbouw door met de natuur samen te werken. Hij gaat voor kwaliteit en probeert de negatieve impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Bioboeren dragen daarom extra zorg voor een gezonde bodem, kiezen voor een bruisende diversiteit en hebben veel aandacht voor dierenwelzijn. Goed boeren begint bij bio!

Terug naar overzicht