dinsdag 04 juli
Kokosnoedels met knapperige groenten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram wortel
- 100 gram sluimererwten
- 150 gram erwtjes
- 200 gram fijne witte rijstnoedels
- 200 ml culinaire kokosmelk of -room (uit brik of blik)
- 1 theelepel currypoeder
- Sojasaus
- 1/2e komkommer
- 2 theelepels sesamolie
- 3 eetlepels rijstazijn
- Limoensap naar smaak
- 1,5 eetlepel sesamzaad
- 2 groentenburgers (vb. La Vie Est Belle Erwtenburgers)
- 2 lente-uitjes, groen & wit deel
- Snuif chilivlokken
- 2 handenvol sojascheuten
- Koriander
Bereidingswijze (40 min):
- Snijd de wortel en sluimererwten in julienne en kook ze samen met de erwten in enkele minuten gaar.
- Breng de kokosmelk en 550 ml water aan de kook. Voeg 1 eetlepel sojasaus, een snuif currypoeder en de noedels toe. Kook de noedels in een tiental minuten op middelmatig vuur, of tot wanneer de noedels gaar zijn en het vocht grotendeels is opgenomen. Voeg indien nodig meer water toe. Kruid naar wens met extra sojasaus.
- Halveer ondertussen de komkommer en snij in maantjes.
- Meng de sesamolie en de rijstazijn met 2 eetlepels sojasaus. Kruid met chilivlokken en breng op smaak met limoensap. Giet de marinade over de komkommer. Meng goed en zet opzij.
- Bak het sesamzaad goudbruin in een pan op middelhoog vuur. Giet in een kommetje en zet opzij. Giet in dezelfde pan wat olie en bak de erwtenburgers goudbruin en krokant.
- Snij de lente-ui in ringen.
- Serveer de kokosnoedels met de geblancheerde groenten, de gemarineerde komkommer, wat sojascheuten en de burger. Lepel de rest van de komkommermarinade over de groentejulienne, werk af met lente-ui, koriander, sesamzaad en chilivlokken. Serveer met een partje limoen.