zondag 19 november


Appeltaart in een glaasje

appeltaart glaasje

(c) Elien's Cuisine

Deze appeltaart in een glaasje, dat is liefde en herfst in een glas. En vooral veel sneller en makkelijker dan een klassieke taart. Onderaan heb je een super simpele en snelle yoghurt mousse. Daarop komen gebakken appeltjes afgewerkt met een crumble met marsepein. Hier wil je toch je lepel inzetten!
INGREDIËNTEN (4 personen)
Marsepein crumble
  • 100 gr patisseriebloem
  • 50 gr amandelmeel of poeder
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 100 gr boter (koud)
  • 175 gr marsepein
appeltaart glaasje
Gebakken appeltjes
  • 3 appelen (type Jonagold)
  • 1 klontje boter
  • 1/4 tl kaneel
  • 2 el bruine suiker
Macarpone-plattekaas crème
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250 room
  • 250 gr volle yoghurt of griekse yoghurt

Bereiding (30 minuten)

  1. Begin met het maken van de marsepein crumble. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de bloem, amandelmeel, suiker en vanillesuiker in een mengkom. Roer dit los. Voeg hier koude blokjes in boter aan toe. Kneed tot een kruimelige massa.
  3. Strooi de crumble op de beklede bakplaat. Spreid goed uit. Bak de crumble mooi goudbruin in de oven voor zo’n 15 a 20min tot deze mooi goudbruin gebakken is. Hussel er halverwege even door.
  4. Terwijl de crumble in de oven staat, snij je de marsepein in kleine blokjes. Haal de crumble uit de oven. Laat afkoelen en voeg dan de blokjes marsepein toe. Meng nog even goed.
  5. Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
  6. Verhit een ruime pan met een klontje boter en voeg dan appelblokjes toe. Doe er ook het kaneel bij en bak voor zo’n 6 a 7min tot deze ietwat zachter worden. Ze mogen nog een bite hebben.
  7. Doe er dan nog de bruine suiker bij, roer even en laat nog zo’n 2min mee stoven. Haal van het vuur. Je kan er voor kiezen om de appeltjes lauw of koud te serveren bij dit dessertje.
  8. Voor de mascarpone-plattekaas crème, gaan we eerste de mascarpone en plattekaas losroer tot een gladde massa. Doe er dan het vanille extract en bruine suiker bij en meng nog even goed.
  9. Verdeel de crème over 4 glaasjes en werk af met de gebakken appeltjes en de crumble. Serveer direct.

    TIP! Maak je dit op voorhand. Verdeel de crème dan over de glaasjes en zet in de koelkast tot voor het serveren. Zet de appeltjes vooral niet mee in de koelkast. Deze zijn lauw of op kamertemperatuur op hun lekkerste.

    Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Elien’s Cuisine.
Terug naar overzicht