maandag 20 november
Rode biet hummus met geroosterde herfstgroenten, afgewerkt met feta- of getakaas, zwart sesamzaad en dille
Een kleurrijk gerecht om te delen (of om lekker helemaal voor jezelf te houden)! Deze felroze romige hummus combineert heerlijk met de krokante textuur van geroosterde pompoen, groene kool en bloemkool. De herfstgroenten worden in de oven gebakken met komijn en cayennepeper, waardoor ze een intense, warme en volle smaak krijgen.
Ingrediënten (voor 2-3 personen)
- 200 gram bloemkool in roosjes
- 100 gram pompoen in blokjes
- 3 bladeren groene kool
- 1 à 2 tl komijnpoeder
- ½ à 1 tl cayennepeper
- 1 gekookte rode biet (vacuüm verpakking)
- 1 blikje kikkererwten (120 gram)
- 2 eetlepels tahin
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 1 teentje look
- 1 pakje biologische fetakaas of getakaas
- Enkele takjes verse dille
- Voor de afwerking: zwart sesamzaad
- Voor erbij: pitabroodjes of naanbrood
- Olijfolie, zwarte peper en zout
Bereidingswijze (30 min)
- Verwarm de oven voor op 180° hetelucht. Meng de bloemkool, pompoen en groene kool met olijfolie, komijn en cayennepeper. Kruid met zeezout.
- Verdeel de groenten over een bakplaat of braadslede en rooster ze in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Snij ondertussen de rode biet in kleinere stukken en doe deze in een kleine food processor of krachtige blender, samen met de kikkererwten, tahin, citroensap, olijfolie en look. Kruid met zwarte peper en flink wat zeezout.
- Verdeel de bietenspread over twee of drie borden. Verdeel de geroosterde groenten erover.
- Verkruimel de feta- of getakaas en werk hiermee de gerechten af. Strooi er als laatste wat plukjes dille en zwart sesamzaad overheen.