woensdag 09 augustus


Shakshuka

shakshuka

Het Natuurhuis

Een eenvoudig Oosters veggie eenpansgerecht met pit!

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 eieren
  • 800g verse tomaten in blokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1tl paprikapoeder
  • 2tl komijnpoeder
  • Snuifje kaneel
  • Chili(vlokken/poeder)
  • Verse kruiden zoals peterselie, dille en bieslook
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding (45 minuten)

  1. Snipper de ui en pers of hak de look fijn. Indien je een verse chilipeper gebruikt, hak ze dan in kleine stukjes. Snij tot slot de paprika’s in blokjes.
  2. Verhit enkele eetlepels olijfolie in een pan en voeg de ui, chili en look toe. Bak tot ze glazig zijn. Roer daarna de komijn eronder.
  3. Voeg na een minuutje de tomatenblokjes en de paprikablokjes toe en roer goed om. Doe de kaneel erbij en werk af met peper en zout.
  4. Zet een deksel op de pan en laat zo’n 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  5. Maak nu vier ‘kommetjes’ in de saus met een lepel en breek voorzichtig een ei in elk van de holtes. Kruid af met peper en zout. Zet het deksel opnieuw op de pan en laat op het vuur staan tot het eiwit helemaal gestold is.
  6. Klaar? Bestrooi dan de schotel nog met verse fijngehakte kruiden zoals bieslook, peterselie of dille. Lekker met rijst of een stukje brood!

Dit recept is van biowinkel het Natuurhuis

Terug naar overzicht