dinsdag 04 juli


Springrolls met gemarineerde tempeh en frisse komkommer

Springrolls met gemarineerde tempeh en frisse komkommer
Gebakken tempeh is heerlijk in combinatie met de frisse groenten. Een lekkere dipsaus is een must!
Ingrediƫnten (voor 4 personen)
  • 1 pakje verse tempeh (vb Maya)
  • 3 el olie
  • 2 el Shoyu
  • 1,5 el citroensap
  • 8 vellen rijstpapier
  • 2 lenteuien
  • 1 wortel
  • 1/2 koolrabi
  • 1/2 komkommer
  • Handvol rucola
  • 100 gram rijstnoedels
  • 1 el tahin (zonder zout)
  • 50 ml water
  • 2 kl sriracha saus
Bereiding (25 minuten)
  1. Breng water aan de kook voor de pasta.
  2. Snij de tempeh in sneetjes van 5 Ć  7 mm dik. Zet een pan op het vuur en bak de tempeh langs beide zijden krokant, in de olie. Overgiet met 1 el shoyu en 1 el citroensap. Leg op een bord en zet apart.
  3. Snij de wortel, koolrabi en komkommer in fijne lucifers van ongeveer 10 cm lang. Snij de lenteui en de rucola op 10 cm lengte.
  4. Kook de somen (of rijstnoedels) gaar, volg hiervoor de instructies van het pak. Giet de pasta af, spoel met koud water en giet opnieuw af. Zet apart.
  5. Maak de dipsaus. Meng hiervoor de tahin, de srirachasaus, 50 ml water, 1 kl shoyu en 1 kl citroensap tot een romige massa. Doe in een kommetje.
  6. Doe warm water in een ondiepe kom die groot genoeg is om er een vel rijstpapier in te leggen.
  7. Week een vel rijstpapier in het water en leg het dan op een snijplank. Leg er in het midden een beetje van de verschillende groenten en een beetje somennoedels op en een plakje tempeh. Vouw de onderkant van het rijstvel naar boven, vouw beide zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het dan van onder naar boven strak op.
  8. Serveer met de dipsaus.
Tip

Heb je nog een paar plakjes gebakken tempeh over? Tempeh is heerlijk op de boterham, met wat sla en een pikant sausje.

Dit recept is van Maya.

Terug naar overzicht