dinsdag 22 augustus


Voor Lekker Ann'ders is bio de mooiste boodschap!

Voor Lekker Ann'ders is bio de mooiste boodschap!

(c) Astrid Agemans

Elke dag koken met verse biologische ingrediënten – voor veel koks is het vast een droom maar voor Ann van Lekker’Annders is het dagelijkse werkelijkheid! Met haar traiteurservice kookt ze wekelijks wel 1500 gezonde en gevarieerde maaltijden, en levert ze aan verschillende (biologische) winkels doorheen België. Wat is het geheim van de chef?
Het gezonde gat in de markt

In 2016 besliste Ann Vandenbroucke om haar carrière in de sociale sector in te ruilen voor een job in de wereld van biologische voeding. Ze volgde een opleiding tot kok en ging voor een natuurwinkel gezonde en gevarieerde maaltijden maken. Maar in 2019 koos ze voor het zelfstandige ondernemerschap en zag traiteurservice Lekker Ann’ders het levenslicht. 

Ann: “Ik begon met Lekker Ann’ders omdat ik zag dat te weinig evenwichtige maaltijden aangeboden werden. Onze slogan is niet voor niks ‘ambachtelijk, biologisch, lekker en vers’.”

Variatie op het menu

Vandaag is Ann verantwoordelijk voor een keukenteam van 3 vaste werkkrachten en 3 freelance medewerkers. Samen bereiden ze een gevarieerd aanbod, met zowel vleesgerechten als vegetarische of vegan opties. Ze werken altijd seizoensgebonden en wisselen bijna maandelijks van keuzemenu. Zo is er voor ieder wat wils.

Ann: “Een gevarieerd menu is een deel van ons succes denk ik. En de smaak natuurlijk: wie proeft, is verkocht.”

Duurzame samenwerkingen

Lekker Ann’ders is extra duurzaam bezig door te kiezen voor verpakkingen van 95% biologisch afbreekbaar karton. Om voedselverspilling tegen te gaan werken ze ook samen met Too Good to Go en de lokale voedselbank. Bovendien zijn de maaltijden van Lekker Ann’ders biologisch gecertificeerd, wat wil zeggen dat minstens 95% van de ingrediënten bio zijn. Hiervoor gaat Ann naar een groothandel maar het liefst werkt ze samen met lokale biobedrijven.  

Ann: “Voor onze ravioli en vegan kazen hebben we bijvoorbeeld een nauwe samenwerking met Fabrizio & Friends, en ook onze quinoa en champignons vinden we bij telers uit de buurt. Ik hou wel van dat persoonlijk contact.”

Bewust biologisch

Door de crisis is het ondernemen voor Ann soms wel een uitdaging, omdat alles duurder geworden is en niet alle kosten doorgerekend kunnen worden. Waarom blijft Lekker Ann’ders toch bewust kiezen voor bio?

Ann: “Onze klanten hechten daar belang aan, maar het past ook bij mijn visie op gezonde voeding. Veel mensen verwachten veel voor weinig geld. Dat spreekt elkaar wat tegen. Gelukkig zien we dat mensen die bewust leven wel waarde hechten aan eerlijke, kwalitatieve en lekkere maaltijden.”

 

Benieuwd naar de maaltijden van Lekker Ann’ders? Je vindt het aanbod in verschillende biowinkels als Ekoplaza en Bioshop maar ook in bij supermarktketens als Spar. Check de website voor een verkooppunt in je buurt!
Terug naar overzicht