vrijdag 05 juli


BBQ hotdog met ontbijtspek en coleslaw

BBQ hotdog met ontbijtspek en coleslaw

The rocketman

Ingrediënten

  • 4 hotdogbroodjes
  • 4 braadworsten
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • ½ flespompoen
  • ½ rode ui
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 2 el geroosterde pompoenpitten
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper en zout
Coleslaw
  • 4 el mayonaise
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el vloeibare honing
  • 200 g gesneden witte kool
  • ½ rode ui
  • ½ wortel
  • 1 takje krulpeterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de rode uien in halve ringen en leg in een schaaltje met ijskoud water.
  3. Rasp de wortel en snijd de witte kool in dunne reepjes. Meng de mayonaise, mosterd, appelazijn en honing in een kom. Houd een 1/3 deel apart als hotdogsaus nadien, en meng de rest met de gesneden witte kool en wortel. Voeg een 1/4 deel van de rode ajuinen toe en grofgesneden krulpeterselie. Laat rusten in frigo.
  4. Snijd de pompoen in blokjes en schep in een ovenschaal. Maak aan met olijfolie en de cajunkruiden. Hussel door elkaar.
  5. Rol iedere braadworst in 2 plakjes ontbijtspek.
  6. Pof de pompoen en rooster kort de worsten zodat het spek strak om de braadworst komt te zitten. Laat 10 minuten garen in de voorverwarmde oven
  7. Grill de hotdogbroodjes op de BBQ zodat ze warm en licht krokant worden.
  8. Snijd aan de bovenkant open en vul met de coleslaw en de blokjes pompoen.
  9. BBQ de braadworsten met ontbijtspek tot deze goudbruin zijn.
  10. Dresseer er de gebakken braadworst op en garneer met de uiringen, de peterselie en de pompoenpitten.
  11. Serveer er de mosterdmayonaise apart bij.

Bron: De Groene Weg

Terug naar overzicht