vrijdag 05 juli


Flatbread met lamsmerguez en groente van de barbecue

Flatbread met lamsmerguez en groente van de barbecue

Ingrediënten

  • 12 lamsmerquez worstjes
  • flatbreads
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 4 takjes verse koriander
  • 2 dl. yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse munt
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de barbecue voor met een directe en een indirecte zone.
  2. Snijd de courgette en de aubergine in plakken. Snijd de paprika’s in grove stukken. Kruid de groente met een scheutje olijfolie, ras el hanout, peper en zout en rooster snel boven de kooltjes. Leg nog enkele minuten op de indirecte zone, zodat het iets kan doorgaren. Neem van de barbecue en voeg er de gesneden koriander aan toe.
  3. Leg de flatbreads op de indirecte zone van de barbecue en laat aan beide kanten bakken.
  4. Rooster de lamsmerguez direct boven de kooltjes tot ze mooie geroosterd zijn en net gaar.
  5. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en pers de knoflook uit. Meng met de yoghurt en kruid met zout en peper.
  6. Verdeel de geroosterde groente over het flatbread en leg er 3 lamsmerguez op.
  7. Lepel er de yoghurt overheen en bestrooi met nog wat koriander.

Bron: De Groene Weg

Terug naar overzicht