vrijdag 05 juli


Mocktail van pompelmoes, gember en rozemarijn

mocktail pompelmoes rozemarijn

(c) het Natuurhuis

Deze eenvoudige mocktail maak je in een handomdraai. De combinatie van vruchten en kruiden is vaak een goed idee om de mocktail een aparte, wat bittere toets te geven.
Ingrediënten (4 glazen)
  • Sap van 4 pompelmoezen
  • 200ml water
  • 300ml tonic
  • 12 el agavesiroop (of honing)
  • 4cm gember
  • 8 takjes rozemarijn
  • IJsblokjes

Bereiding

  1. Breng het water met de siroop of honing aan de kook. Voeg de helft van de rozemarijntakjes en de gember (in schijfjes) toe en laat 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Haal het mengsel door een zeef en laat afkoelen.
  2. Vul de glazen met ijs. Giet in elk glas 4 eetlepels rozemarijnsiroop. Giet er het pompelmoessap en de tonic bij. Werk af met een takje rozemarijn.

Tip: wil je er toch een cocktail van maken? Voeg 250 ml gin toe voor een extra boost. Opgepast: buiten het bereik van kinderen bewaren! 😉

Bron: Het Natuurhuis

Terug naar overzicht