vrijdag 26 april


Salade met spinazie, yakon en kruidige tempeh

Salade met spinazie, yakon en kruidige tempeh

Ingrediënten (4 personen)
  • 200 g tempeh
  • 2 yakonwortels
  • 300 g jonge spinazie
  • 4 lente-uitjes
  • 4 tapjes verse oregano
  • 100 g zongedroogde tomaatjes op olie
  • 3 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 0.5 tl sumakpoeder
  • zwarte peper
  • zout

Voorbereiding (20 minuten)
  1. Verkruimel de tempeh grof.

  2. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Rits de blaadjes van de takjes oregano en snipper fijn.

  6. Schil de yakonwortels en snij in schijfjes van enkele millimeters dik.

    Bereiding:

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de verkruimelde tempeh 3 min. krokant samen met de oregano, het sumakpoeder en een snuifje zwarte peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Meng de spinazie onder de yakonwortels. Voeg de zongedroogde tomaten, de pijnboompitten, de lente-uitjes en de olie van de tomaten toe. Meng goed en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  9. Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de gebakken tempeh.

    Dit is een recept van Bio-Planet.

Terug naar overzicht