vrijdag 26 april
Salade met spinazie, yakon en kruidige tempeh
Ingrediënten (4 personen)
- 200 g tempeh
- 2 yakonwortels
- 300 g jonge spinazie
- 4 lente-uitjes
- 4 tapjes verse oregano
- 100 g zongedroogde tomaatjes op olie
- 3 el pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- 0.5 tl sumakpoeder
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding (20 minuten)
-
Verkruimel de tempeh grof.
-
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes oregano en snipper fijn.
-
Schil de yakonwortels en snij in schijfjes van enkele millimeters dik.
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de verkruimelde tempeh 3 min. krokant samen met de oregano, het sumakpoeder en een snuifje zwarte peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de spinazie onder de yakonwortels. Voeg de zongedroogde tomaten, de pijnboompitten, de lente-uitjes en de olie van de tomaten toe. Meng goed en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de gebakken tempeh.
Dit is een recept van Bio-Planet.