dinsdag 30 april


Volg de weg van biologische falafel!

falafel bio

(c) La Vie Est Belle

Welke weg leggen de kruidige falafelballetjes van La Vie Est Belle af voordat ze op je bord liggen? Verrassend genoeg begint de reis niet in het Midden-Oosten maar gewoon hier – op Belgische bodem. Want ook dat is bio – lekker, authentiek én duurzaam!
dfgfdsfdh
Biologische falafel uit West-Vlaanderen

La Vie Est Belle is een bruisend West-Vlaams bedrijf bij Brugge dat heerlijke biologische vegetarische producten maakt, waaronder burgers, falafels en spreads. Voor hun ingrediënten gaan ze vaak op zoek naar Belgische leveranciers. Door in korte ketens samen te werken met lokale bioboeren slaagt producent La Vie Est Belle erin om de ecologische voetafdruk enorm te beperken en goede kwaliteit te blijven waarborgen.

Koriander uit Roeselare

De verse kruiden die worden gebruikt in de falafel zijn bijvoorbeeld lokaal geteeld bij De Lochting in Roeselaere. Het bloeiende biologisch tuinbouwbedrijf én sociale maatwerkbedrijf teelt de kruiden speciaal voor La Vie Est Belle. Het is een fijne en duurzame samenwerking: De Lochting past hun teeltplan erop aan, maar La Vie Est Belle blijft flexibel met timing en opbrengst.

Dominique (De Lochting): “Voor de winter zitten wij samen met La Vie Est Belle om zo goed mogelijk af te stemmen op elkaar. Hoewel kruiden in principe niet zo moeilijk zijn om te telen, vergt het toch een goede voorbereiding. We werken veel met de natuur mee en die blijft onvoorspelbaar.”

In de keuken van La Vie Est Belle

Na de oogst en verwerking gaat La Vie Est Belle aan de slag om hun heerlijke falafelballetjes te maken. Dat doen ze via de principes van bio: boordevol smaak en 100% natuurlijk. Het bedrijf werkt alleen met natuurlijke biologische ingrediënten, zonder kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen. Bovendien maken ze vaak gebruik van duurzame plantaardige eiwitbronnen als noten, zaden, bonen, peulvruchten – super gezond en lekker knapperig!

Stefaan (oprichter La Vie Est Belle): “Van de grond waarin groenten groeien tot de manier waarop we een veggieburger samenstellen en bakken. Bio draait om zorg en liefde voor je product.”

Benieuwd naar alle troeven? Ontdek de ‘win-win’ van veggie & bio!
Zin om aan de slag te gaan? Check onze smakelijk recepten.
Terug naar overzicht