vrijdag 05 juli
BBQ-tijd? Haal het beste in huis met biologisch vlees.
Met lekker weer is het tijd om de BBQ aan te steken. Ster van de show? Een lekker stukje biologisch vlees! Met biologisch spek, kippenspiesjes of hamburgers kies je namelijk niet alleen voor hoge kwaliteit maar ook voor de meest diervriendelijke aanpak.
Diervriendelijke aanpak
Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Voor elk dier gelden ook dezelfde principes: ze mogen buiten lopen, eten biologisch voer en krijgen meer tijd om te groeien. Bovendien mogen de dieren niet preventief met antibiotica behandeld worden en moeten ze de ruimte krijgen om hun soorteigen gedrag te vertonen.
Gezonde dieren die goed in hun vel zitten, daar gaat de bioboer voor!
Een duurzame keuze
De biologische veeteelt houdt uit principe nooit méér dieren dan de grond aankan en streeft naar het sluiten van de stikstofkringloop. Zo blijft de milieulast die door een teveel aan mest wordt veroorzaakt, sterk beperkt. Minder dieren én het laten begrazen van gronden haalt bovendien de klimaatimpact van biologisch rundvlees naar beneden. Kies dus voor minder, maar beter vlees met bio!
Bio, dat smaakt!
Smaakt die bio-hamburger of dat bio-worstje zo lekker? Dat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen boordevol smaak. Een bioproduct bestaat namelijk voor minimum 95% uit biologische ingrediënten, en dat geldt dus ook voor kruiden, groenten en marinades.
In de biologische vleesverwerking worden bovendien zo weinig mogelijk additieven gebruikt. Er mogen geen chemische smaakversterkers, waterbindende stoffen of kunstmatige aroma’s aan bereide vleesproducten worden toegevoegd.
Aan de slag!
Met deze smakelijke recepten verras je iedereen aan tafel.