maandag 04 maart


Ontmoet deze powervrouwen met een hart voor bio!

internationale vrouwendag bio
Bioboerinnen met een eigen veld, onderneemsters met een duurzame winkelketen of keukenprinsessen met culinaire ambities, in de biologische sector kom je veel inspirerende dames tegen! En op Internationale Vrouwendag is het een mooi moment om deze powervrouwen – die zich dagelijks inzetten voor een betere wereld vol bio – in de kijker te zetten. Maak kennis met de dames van OHNE, Lekker Ann’ders en ’t Schaaphof!

 

Het team van verpakkingsvrije winkels OHNE

Alexia: “Onze droom? Een verpakkingsvrije winkel in elk dorp”

Sophie leerde verpakkingsvrije winkels kennen tijdens een reis in de VS. Samen met haar zus Emmanuelle, en later ook Alexia, maakte ze plannen om dat concept naar ons land te vertalen. Intussen is OHNE een coöperatie met zes winkels in en rondom Gent met zelfs een gezellige zomerbar in Zwalm.

Lees het verhaal van OHNE

Ann van Lekker Ann’ders

Ann: “Ik begon met Lekker Ann’ders omdat ik zag dat te weinig evenwichtige maaltijden aangeboden werden. Onze slogan is niet voor niks ‘ambachtelijk, biologisch, lekker en vers’.”

Elke dag koken met verse biologische ingrediënten – voor veel koks is het vast een droom maar voor Ann van Lekker’Annders is het dagelijkse werkelijkheid! Met haar traiteurservice kookt ze wekelijks wel 1500 gezonde en gevarieerde maaltijden, en levert ze aan verschillende (biologische) winkels doorheen België.

Wat is het geheim van de chef?

 

De bioboerinnen van ’t Schaaphof

Sofie: “Er is veel gaande in de wereld, en het is een fijn gevoel dat we daar een klein verschil kunnen maken. Op kleinere schaal proberen we een tegengewicht te bieden. Het voelt goed dat dat lukt.”

Na samen een opleiding en stage biologische landbouw te hebben gevolgd, was het geen toeval dat Sofie en Heleen met elkaar een bioboerderij wilden starten. Intussen is het CSA-bedrijf in Landegem met de hulp van vennoot Annelies uitgegroeid tot een vaste voedselbron voor veel gezinnen met seizoensgebonden groentepakketten, een veelzijdige zelfoogsttuin en een gezellig marktkraam.

Lees het volledige interview

Terug naar overzicht