woensdag 15 november


Heerlijke herfstrecepten, goed voor mens, dier en milieu!

Cheesy polenta herfstgroenten recept
Heb je zin in comfort food met een cheesy of romige toets én perfect is om dit grijze weer even te vergeten? Met deze herfstrecepten boordevol biologische zuivel kies je voor lekker, makkelijk, maar ook milieubewust en diervriendelijk!
Waar kies je voor biologische zuivel?

Bij een bioboer staat dierenwelzijn altijd centraal. Dieren krijgen daarom meer ruimte – binnen én buiten – om hun natuurlijk gedrag te tonen, en dagelijks een portie gezond biologisch voer om hun gezondheid en weerstand op peil te houden. Blije dieren = een blije bioboeren

Er zijn vaak extra bomen en struiken aangeplant bij de wei, een ideaal hulpmiddel om ook de natuur bewegingsvrijheid te geven en de biodiversiteit te bevorderen. Bovendien draagt biologische landbouw bij aan een beter milieu met een minder uitstoot van broeikasgassen en meer opslag van CO². 

Ontdek alle troeven

4 x comfort food vol bio!

1. Felrode bieten hummus met bio feta
2. Hartige kaaswafels
3. Cheesy polenta met geroosterde herfstgroenten

4. Appeltaart in een glaasje 

Waar vind je biologische zuivel?

In het winkelschap, op de markt of bij de boer om de hoek, biologische zuivelproducten zijn vaak makkelijker te vinden dan je denkt. Hoe weet je zeker dat een product biologisch is? Heel simpel: zoek naar het ‘groene blaadje’ (het EU-biolabel). Het label garandeert dat het product voldoet aan de Europese regels.

Zelfs met kleine veranderingen in je dagelijkse boodschappen kun jij al bijdragen aan een duurzame wereld!
Terug naar overzicht