dinsdag 08 augustus


Proef de zomer met deze heerlijke recepten vol bio-tomaten!

Proef de zomer met deze heerlijke recepten vol bio-tomaten!

Canva / Getty Images

Wie zomer zegt, denkt onmiddellijk aan heerlijke sappige tomaten! Deze veelzijdige smaakmaker maakt van elke soep, salade of spaghetti dan ook meteen een zuiders feestje. Wij zetten alvast onze favoriete recepten op een rij.
Gezonde smaakbommetjes

Tomaten zijn niet alleen lekker maar ook gezond. Ze zitten bijvoorbeeld boordevol zink, ijzer en vitamine C wat niet alleen goed is voor je immuunsysteem maar ook zorgt voor een gezonde huid en sterke botten. Daarnaast bevat een tomaat o.a. kalium, een mineraal dat het functioneren van zenuwen verbetert, goed is voor de spieren en een gezonde bloeddruk ondersteunt.

 

Waarom kies je het beste voor bio?

In de zogenaamde ‘Dirty Dozen‘ worden groenten en fruit met de hoogste risico’s op residuen vernoemd: o.a. aardbeien, druiven, tomaten, komkommers. Door bio te kopen vermijd je echter dit risico! Biologische groenten en fruit bevatten nooit tot nauwelijks residuen, want bij biolandbouw is enkel een kleine selectie van natuurlijke bestrijdingsmiddelen toegestaan. Bioboeren zorgen met een gezonde bodem, vruchtwisseling en sterke rassen voor groenten en fruit die tegen een stootje kunnen.

5 heerlijke gerechten met in de hoofdrol: bio-tomaat

1. Tomatentaartjes met tofuvulling

2. Kabeljauw met ricotta en kerstomaatjes


3. Shakshuka4. Gebakken polenta met Spaanse tomatensaus


5. Panzanella met tomaat en Berloumi

Terug naar overzicht